top of page

Již 7. večer Jakodoma startuje opět v neděli ve 20.00

Když u nás začala karanténa kvůli covid-19. tak si Dušan Bitala řekl co bude dělat. Koncerty nemohou být, Talk show Jakodoma nemůže být, prostě nic. A tak přišel na nápad setkávat se s vámi každou neděli pravidelně ve 20.00, kdy je takový čas shrnout co se povedlo či nepovedlo za týden. Něcoo zazpívat, společně spolu pobýt a k tomu si pozvat dva hosty.


Jedním hostem je vždy někdo, kdo je nějak spojen s naším krásným projektem Petrova Cihelna a druhý z hostů je někdo s kým si prostě Dušan chce, spolu s vámi online popovídat.


Jací budou hosté nedělního večera?


Prvními hosty budou manželé Fleglovi, kteří mnoho let vedli

Dismanův rozhlasový dětský soubor. Tam se seznámili s Karelm Weinlichem, který byl 15.5.2020 s poctami pohřben.

Soubor nese jméno svého zakladatele Miloslava Dismana, vynikajícího pedagoga a rozhlasového tvůrce. Pod Českým, dříve Československým, rozhlasem působí od roku 1935. Soubor pokračuje v duchu dismanovských tradic ve všestranné kulturní výchově.


Děti prostřednictvím tvorby divadelních představení, natáčení nebo zážitků nahlížejí na svět okolo sebe. Učí se základům herecké a rozhlasové práce - dobře mluvit, hýbat se, pracovat s textem, zpívat, umět zacházet s rozhlasovou technikou, spolupracovat mezi sebou navzájem a mnohé jiné. Při divadelních zkouškách nebo natáčení reportáží musí děti o tématech přemýšlet, načerpat vědomosti, formulovat otázky a nebát se je klást… A přitom všem musí být zároveň pohotové, komunikativní a respektující. I když se většina Dismančat nevydá na umělecké školy, tyto dovednosti a zkušenosti uplatní jak v profesním, tak osobním životě.

( https://drds.rozhlas.cz/dismanuv-rozhlasovy-detsky-soubor-7932768)


Druhým hostem, bude Ondřej Podeszwa z kapely MeziMěsto.

Link na vysílání: https://youtu.be/HhoPa7zFSso



_____________


Přijďte společně pobýt.



Mohlo by Vás zaujmout
Na tohle koukněte také
Hledání podle klíčových slov
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Sdílejte
bottom of page