top of page

Dušan Bitala s Pepou Balcarem rozjeli projekt Petrova cihelna


Bylo, nebylo.

Teda nejdřív nic nebylo. A teď je.

Ale popořadě.

Před více než 30 lety se narodil kluk Petr Cihelka. Časem se ukázalo, že je jeho zdravotní stav mu nedovolí pohyb a tak už od malička pořád leží.

Petr od malička vášnivě miluje muziku, má obrovský přehled o kapelách a zná stovky písní nazpaměť. Petrovo postižení se nijak nedotýká intelektu.

Projekt Petrova cihelna, který k lidem promlouvá prostřednictvím muzikantů na hudebních akcích, mu má pomoci získat nové kamarády a dobrovolníky, kteří by s ním vyrazili na výlet nebo koncert.

Logo projektu a festivalu v Jesenici u Prahy 14. 3. 2020.

Kmotrou festivalu se stala Zora Jandová.

Proč název Petrova cihelna?

Každá Petrova akce, zážitek = 1 cihla. Každý kdo Petra vezme na nějakou akci, položí jednu cihlu do jeho životní zdi. Zájemci mohou mít ve svém mobilu, tabletu nebo počítači, přístup do Petrova Google kalendáře, vidí naplánované požadavky na asistenci jako událost a mohou si jeho čas rezervovat.

Projekt je vhodný i pro rodiny s většími dětmi 6 plus, které mohou vidět, Petr má i přes svůj handicap neustále dobrou náladu a smysl pro humor, což potvrzuje i jeho přezdívka Cihla. Věříme, že čas strávený a Petrem může pozitivně ovlivnit i atmosféru v rodině, kde se najednou zaměří pozornost na někoho jiného a buduje se zde i dobrý příklad rodičů dětem, že pomáhat druhým je správné a přínosné pro obě strany.

Festival Petrova cihelna je tedy určen i pro děti a na festivalu bude i dětský program - festivalová hra.

S nápadem přišli Dušan Bitala (písničkář a moderátor - Dušan je tu Jakodoma) a zvukař Josef Balcar (Sound24.cz) v listopadu 2019 a během rekordně krátké doby připravili první Festival Petrova cihelna v Jesenici u Prahy, kde 14.3.2020 dojde od 15 hodin k představení celého projektu.

oficiální plakát festivalu

Moderátory večera budou:

Hrát budou

Účinkující. Všichni se z nají s Petrem Cihelkou

Partnerem projektu jsou:


Mohlo by Vás zaujmout
Na tohle koukněte také
Hledání podle klíčových slov
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Sdílejte
bottom of page