top of page

Tak to včera proběhlo! Festival Petrova cihelna žije!!!

Aktualizováno: 17. 10. 2022

28 měsíců po prvním poradě Rejka Balcarová, Josef Balcar a Dušan Bitala, po dvou odložených termínech, s neustálou nejistotou zda festival zase něco nezhatí, zda neonemocníme, zda přijdou lidi, se sen stal skutečností. A vy jste u toho byli.


Od rána vše klapalo jak na drátku. Trošku ráno zlobila elektrika, ale naši technici to bravurně vyřešili. Jakékoliv přání které jsme měli nám pomohli vyřešit zaměstnanci Jesenického kulturního centra. Dobrovolnící dorazli včas a "jeli" jako fretky. Vytvořili jsme krásný a originální fotokoutek, kde si každý příchozí mohl vybrat cihličku a napsat sem své jméno a třeba i vzkaz. A pak se vyfotit sám nebo s hlavním hrdinou dne Petr Cihelka.

Přestože nemoc schvátila zpěvačku kapely MeziMěsto a nakonec i pár hodin před začátkem náhradníky, kapelu Přelet M.S, našli jsme bleskurychle náhradu v podobě Míša Mádlová a Petr Vašina.

Učinkující neúčinkovali. Oni si to doslova úživali.

A diváci? PŘIŠLI! A nebylo jich málo. A my jsme se o ně snažili pečovat jak to šlo nejlépe. Jídlo a pití bylo. Tombola byla Dražba byla. Již zmíněný fotokoutek. Dětské dílničky, kam se nakonec zapojili i dospěláci. A největším dárkem byla hudba našich milých účinkujících. Jakodoma Kapela Medovina Naopak Míša Mádlová a Petr Vašina Isara AsiHlasy a TakyHlasy Epydemye




Neuvěřitelnou práci odvedl tým Josef Balcar - Sound24.cz, protože byli v zápřahu od rána do15 hod a pak už byli v super zápřahu do 22 hod a pak do půl druhé v noci než zabalili a dorazili domů. A vše jako fandové Petrovy cihelny zdarma.

Bylo to přenádherné. Všichni jsme tam byli kvůli jednomu člověku, kterého jsme na poslední písničku vynesli na pódium, aby tam byl s námi. Pozitivní, milý a usměvavý Petr Cihelka.

Uvidítě ještě hodně fotek, ale jedno video Vám chci ukázat hned. Pohled z pódia ze závěrečné písně festivalu "Milé děti" na kterou nastoupila nahoru téměř celá parta pořadatelů i muzikantů a samozřejmě již zmíněný Petr. Věřím, že tohle byl nezapomenutelný zážitek, ta poslední a nejkrásnější třešnička, která ještě mnohem víc propojila pódium a publikum a spojila nás v jedno.

Pak už jen naši sehraní a naoko se neustále pošťuchující moderátoři Miroslav Ošanec a Dušan je tu Jakodoma řekli jen "dobrou noc."

A tím možná neskončil, ale možná že začal nový příbeh s názvem Petrova cihelna.

Dnes jsme celý den takoví pomalejší, unavení a ještě uklízíme, rozbalujeme, rozvážíme, hledáme a nacházíme zapomenuté věci. Ale pořád nám v uších zní tahle píseň.





8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page