top of page

Poděkování, fotky a video z Petrovy cihelny ve Vysokém Chlumci

Milí a vážení přátelé. V sobotu 18.9.2021 proběhla první živá akce od prvotního nápadu v roce 2019, udělat vlastní festival věnovaný živoucí legendě. nejlepšímu fanouškovi folkové hudby Petr Cihelka, na kterém by se mohli potkávat přátelé Petra, jeho rodina, Petrovi fandové i fandové kapel, které má Petr rád. V sobotu tedy proběhla první opravdová Petrova Cihelna ve Vysokém Chlumci.

Měla to být akce malá a pohodová, řekněme taková spíš zahradní slavnost v místě bydliště Petra Cihelky, která nijak nezatíží rozpočet na jarní Petrova cihelna v Jesenici u Prahy - a to se naprosto skvěle vydařilo.

Poděkování patří rodině Petra Cihelky, obzvlášť sestře Ivě, která zařizovala vše v místě konání, jejím dětem i manželovi, Městys Vysoký Chlumec za podporu, Židovna Vysoký Chlumec - restaurace a ubytování zapůjčení prostoru a občerstvení pro účinkující, brigádníkům, za velkou pomoc při stavění i bourání areálu, účinkujícím za vystoupení za skvělá a milá vystoupení za cestovní náhrady, DEMA Creative Production sro za zapůjčení světel, Studio ADAX za zapůjčení kamery a střih videií, ComSource s.r.o. za finanční příspěvek na tvorbu dokumentu o Petrově cihelně, Irena Kulovaná za sepisování životopisné knihy Petra Cihelky formou rozhovoru, organizaci ALKA, o.p.s. za každotýdenní sepisování postřehů Petra Cihelky.


Akci zdarma zvučil a moderoval a pódium z palet postavil Dušan je tu Jakodoma, se snahou udělat prostředí milé jak pro účinkujícící, tak pro diváky, kterých přišlo kolem 50, čímž příjemně naplnili prostor.


A právě divákům patří závěrěčný dík neb díky Vám se na dobrovolném vstupném vybrala milá částka, která nám stačila na pokrytí všech nákladů akce a na ještě zbylo na financování zimních minikoncertů u Petra Cihelky doma. Ale o minikoncertech Petrovy cihelny až příště.

Všechny koncerty jsme nahráli a budete je mít možnost postupně shlédnout na Youtube kanálu Petrovy cihelny https://www.youtube.com/channel/UCU_3xBavYOXc0dJv9OcdFLw

Podívejte se na Petrovu cihelnu v jedné minutě.




7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Petrova Cihelna 2024

Dnešní Postřehy bych rád věnoval blížícímu se festivalu Petrova Cihelna, který proběhne v sobotu 2. března. Pokud přispějete na Doniu, tak získáte třeba šálu, která se vám bude hodit třeba na blížícím

bottom of page