top of page

Postřehy Petra cihelky - Jizerská nota a Trampské Pikovice | Postřehy Petra Cihelky

Aktualizováno: 2. 2. 2022

Dobrý den milí čtenáři,

dnes bych vám rád poreferoval o dvou akcích. O festivalu Jizerská nota a o festivalu Trampské

Pikovice.

Na jizerskou notu jsem se vydal v pátek 24. září s kapelou Naopak.

S Martinem Zajíčkem, jeho ženou Petrou a spoluhráčem Klekim. Vyjížděli jsme v pět hodin z Dobříše, ale kvůli špatné dopravní situaci na dálnici jsme do kempu v Hejnicích v Jizerských horách, kde se Jizerská nota pravidelně poslední

víkend v září koná, dorazili se zpožděním. Přijeli jsme na vystoupení brněnské kapely Ozvěna a také na křtění almanachu Jizerské noty. Během večera se nejen hrálo, ale i vzpomínalo na předchozí ročníky. Po skončení akce se dál hrálo u ohně až do ranních hodin.

Ještě jednou bych rád poděkoval manželům Zajíčkovým, že mě vzali s sebou.



Teď bych se chtěl ještě vrátit o dva týdny zpátky, kdy jsme v sobotu 11. září vyrazili s mámou na festival, který také stál za to. O zážitky z něj bych vás nerad ochudil. Jmenoval se Trampské Pikovice. Konal se v tamějším kempu. Vystupovalo tam 14 kapel, například Marien, Nezmaři, Samson a jeho parta a mnozí další. Zazněli písničky jak od jejich autorů, tak třeba i od autorů jiných. To platí například i o kapele Kamarádi Staré řeky, kteří hráli hodně převzatých písní. Kapela Pacifik pak vzpomínala na svého bývalého kolegu Tonyho Linharta. Bylo to myslím jedno z jejich prvních vystoupení a tak jsem na ně byl obzvlášť zvědavý. Ale musím je pochválit, vystoupení se jim povedlo.

Kapela Marien zas představila písničky ze svého alba Marien 2020 a i jejich vystoupení stálo za to. Diváckou soutěž festivalu, kde příznivci kapel mohli hlasovat, kterou kapelu by chtěli slyšet na festivalu, vyhrála brněnská kapela Bounty. Ti zahráli moc pěkně takzvané ryvolovky, to znamená písničky od Wabiho a Mikiho Ryvolových. Nejvíc z celého programu jsem se však těšil na kapelu Samson a jeho parta a také na skupinu Nezmaři. Ty jsem si moc užil a zazpíval jsem si skoro všechny jejich písně. Sestava Samson a jeho parta, kde kromě Jaroslava Samsona hraje i jeho bratr, kterému říkají Budvárek, není k vidění zase tak často a proto je pro mě vždy svátek, když je můžu slyšet.

Jaroslav Samson zahrál i písničku o medvědech, kterou složil pro večerníček Václava Koubka. Trampské Pikovice byly moc hezká akce a jejím pořadatelům bych chtěl popřát, aby se jim dařilo i v příštích letech.


Děkuji Míše z Alky za pomoc sepsání postřehů.



13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page