top of page

ROZHLASY

Dobrý den milí čtenáři,

dnes budu zase po čase povídat o rozhlasových pořadech.

První pořad, o kterým budu mluvit, se vysílá na Českém rozhlase Dvojka a jmenuje se Rozpravy Milana Heina. V pondělí 4. dubna byli hosty tohoto pořadu, který se tentokrát natáčel v divadle Hogo Fogo v Drážkově Pavel Nový z divadla Ypsilon a taktéž herečka z tohoto divadla Markéta Plánková, kterou diváci mohou znát třeba ze seriálu První republika. Pavel Nový má tolik úspěchů, že asi není třeba ho přestavovat.


Markéta zde zazpívala jednu píseň z muzikálu, ve kterém hostuje. A také předvedla svoje hráčské umění na tahací harmoniku. Jak už to tak při podobných pořadech bývá, moderátor se účinkujících ptal, odkud pocházejí a tak jsme se dozvěděli, že Markéta pochází z Nového Města na Moravě.

Pavel Nový přišel i tentokrát ve svých typických kraťasech. S moderátorem si pak povídali například i o legendární komedii, která byla označena jeho komedie století, S tebou mě baví svět. Moderátor se Pavla ptal, zda ví, co nyní dělají dětští představitelé a Pavel to věděl neomylně. Pouze dětský herec, kterému ve filmu utíral zadek lopuchem, se s ním od té doby nebaví.

Bylo to velice milé povídání a můžete si ho naladit poslední dubnovou neděli v 11 hodin dopoledne na Českém rozhlase Dvojka. Jak už jsem říkal, pořad se jmenuje Rozpravy Milana Heina.

Další rozhlasový pořad, na který bych vás chtěl upozornit, jsou Desky Pásky Vzpomínky na Českém rozhlase Hradec králové. Vysílají se každý pátek od 18:00 hodin večer a moc zajímavě zde povídá a pouští písničky Miloš Dvořáček, což je bývalý kytarista Wabiho Daňka. Miloš Dvořáček vzpomíná na svoje působení ve skupině Kantoři a vůbec na svůj muzikantský život a je to vždy velice příjemné a moc hezky se to poslouchá. Sám nevím kolik bude mít tenhle pořad dílů, ale těším se na každý z nich.

A dnes 13.4 v noci jsem poslouchal opět na Českém rozhlase Dvojka pořad Mrtvý Proud se Slávkem Janouškem a moderátorem Jindrou Eliášem. Pouštěli a představovali zde album, kde sám Janoušek zhudebnil básničky básníka Jiřího Žáčka a toto album se jmenuje Žáček učiteli – učitel žáčkovi. Tohle album se mi také moc líbí. A povídání bylo také moc zajímavé.



3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page